Somrig fisk på grönsaksbädd
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Färsk fisk är en riktig höjdare på sommaren! Här serverad på en härligt färgrik grönsaksbädd tillsammans med smakrik sås.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
300 g |
|---|---|
|
Koljafilé
|
300 g |
|
Färskpotatis
|
600 g |
|
Färska lökar
|
4 |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
| 4 msk | |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Gourmetsalt
|
1 tsk |
|
Grovhackad hasselnötter
|
1 dl |
Gräslöksyoghurt:
| 2 dl | |
|
Salt
|
2 krm |
|
Riven pepparrot
|
2 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
640 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10 g |
| Protein: | 24 % | 37,8 g |
| Fett: | 53,4 % | 38,6 g |
| Kolhydrater: | 22,6 % | 35,6 g |