Sommartallrik med lax, potatis och brynt smör
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Busenkel sommarmat! Byt ut varmrökt lax mot makrill eller valfri sill, t ex matjessill. Eller varför inte färska eller rökta räkor? Detta är sommarens favoritmat samlad på en och samma tallrik.
Ingredienser
Färskpotatis
|
900 g |
---|---|
Ägg
|
4 |
Rödlök
|
1 |
Varmrökt lax eller makrill
|
600 g |
75 g | |
3 dl | |
Färsk gräslök, hackad
|
½ kruka |
Färsk dill, hackad
|
½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
776 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,2 g |
Protein: | 23,4 % | 44,6 g |
Fett: | 59,1 % | 51,9 g |
Kolhydrater: | 17,5 % | 33,4 g |

