Sommartallrik med lax, potatis och brynt smör
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Busenkel sommarmat! Byt ut varmrökt lax mot makrill eller valfri sill, t ex matjessill. Eller varför inte färska eller rökta räkor? Detta är sommarens favoritmat samlad på en och samma tallrik.
Ingredienser
|
Färskpotatis
|
900 g |
|---|---|
|
Ägg
|
4 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Varmrökt lax eller makrill
|
600 g |
| 75 g | |
| 3 dl | |
|
Färsk gräslök, hackad
|
½ kruka |
|
Färsk dill, hackad
|
½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
776 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 23,4 % | 44,6 g |
| Fett: | 59,1 % | 51,9 g |
| Kolhydrater: | 17,5 % | 33,4 g |