Sommartallrik med lax, potatis och brynt smör

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Sommartallrik med lax, potatis och brynt smör

Busenkel sommarmat! Byt ut varmrökt lax mot makrill eller valfri sill, t ex matjessill. Eller varför inte färska eller rökta räkor? Detta är sommarens favoritmat samlad på en och samma tallrik.

Ingredienser

Färskpotatis
900 g
Ägg
4
Rödlök
1
Varmrökt lax eller makrill
600 g
75 g
3 dl
Färsk gräslök, hackad
½ kruka
Färsk dill, hackad
½ kruka

Gör så här

  • Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 7 min och kyl i kallt vatten. Hacka löken.
  • Krossa potatisen med en gaffel. Dela laxen i bitar. Fördela potatis, lax, rödlök och ägg på tallrikar.
  • Smält smöret i en kastrull. Fortsätt värma under omrörning tills den har en gyllenbrun färg och nötig doft.
  • Toppa med gräddfil, gräslök och dill. Ringla över smöret. Servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

776 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,2 g
Protein: 23,4 % 44,6 g
Fett: 59,1 % 51,9 g
Kolhydrater: 17,5 % 33,4 g
https://www.arla.se/recept/sommartallrik-med-lax-potatis-och-brynt-smor/