Sommarrulltårta med jordgubbar och grädde
                                
                                     45 min
                                
                                    Dessert
                                    Fika
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Detta är en riktig sommarklassiker! Rulltårta med egenkokad jordgubbssylt toppad med lättvispad grädde och färska skivade jordgubbar. Mer svensk sommar kan det inte bli. Ett enkelt recept för sommarens alla fikastunder. Går lätt att göra när du får besök och detta är barnsligt gott. Den egenkokade sylten lyfter det hela till nya höjder, men hinner du inte kan du använda dig av köpesylt! Detta recept är skapat av Hilma Strömberg, Årets konditor 2024.
 
    
            Hilma Strömberg
                Årets Konditor
        
    
                    Nytt
            
        Ingredienser
Jordgubbssylt:
| 
                                            
                                                Jordgubbar
                                            
                                     | ½ liter | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Syltsocker
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Citron, finrivet skal
                                            
                                     | ½ | 
Rulltårtsbotten:
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 3 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Potatismjöl
                                            
                                     | 1½ msk | 
| 
                                            
                                                Bakpulver
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Vaniljsocker
                                            
                                     | 2 tsk | 
Till servering:
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Vaniljsocker
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Jordgubbar
                                            
                                     | ½ liter | 
Gör så här
Jordgubbssylt:
Rulltårtsbotten:
Montering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per bit
Energi:
255 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g | 
| Protein: | 4,8 % | 3 g | 
| Fett: | 39,8 % | 11,5 g | 
| Kolhydrater: | 55,4 % | 34,8 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
     
    &format=webp)