Påskbakelse

Påskbakelse

40 min
Påskens finaste dessert! Denna påskbakelse är riktigt lättlagad och vansinningt god. Rulltårta toppad med vispad grädde och en aprikoshalva. Perfekt påskbakelse att bjuda på efter maten. Har du ont om tid? Hoppa över baket och köp färdig rulltårta som du sedan garnerar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paskbakelse/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet i smeten.
  • Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på.
  • Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
  • Bred på äppelmos och rulla ihop från kortsidan. Låt kallna.
  • Skär rulltårtan i 10 skivor. Vispa grädden. Lägg grädde på varje skiva och toppa din påskbakelse med en aprikoshalva.
Klart!

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Vatten
1 msk
Fyllning:
Äppelmos
2 dl
Garnering:
3 dl
Aprikoser
1 burk