Sommarrullar
30 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Fräscha och krispiga sommarrullar med färska räkor, krispiga grönsaker och färsk koriander. En perfekt förrätt eller lättare lunch, då gärna med jasminris. Dessa sommarrullar är även trevliga att servera som aptitretare vid större kalas! Servera sommarrullarna med en krämig sesamdipp gjord på smetana.

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Sesamdipp:
2 dl | |
Tahini
|
1 msk |
Sambal oelek
|
1 msk |
Japansk soja
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 tsk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
|
Rostade sesamfrön
|
1 tsk |
Sommarrullar:
Isbergssallad
|
100 g |
---|---|
Morötter
|
2 |
Mango
|
1 |
Gurka
|
½ |
Sugarsnaps
|
75 g |
Rispapper
|
8 ark |
Färsk koriander
|
1 knippe |
Skalade räkor
|
300 g |
Matolja
|
Gör så här
Sesamdipp:
Sommarrullar:

