Solrosknäck

Solrosknäck

1 tim Efterrätt
Mmm! Seg och knaprig knäck på samma gång! Gör många och frys in så du kan ta fram vid väl valda tillfällen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/solrosknack/

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad, vid kastrull.
  • Koka utan lock tills smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktiden är ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.
  • Tillsätt solroskärnor, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och förvara i kyl.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Klart!
Video
Bästa knäcktipsen

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl
Ströbröd
2 msk
2 msk