Solrosknäck

Solrosknäck

Betyg

(9 st)

Mmm! Seg och knaprig knäck på samma gång! Gör många och frys in så du kan ta fram vid väl valda tillfällen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad, vid kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet. (Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.) Koktiden är ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Tillsätt solroskärnor, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och förvara i kyl.

Så lyckas du med knäcken

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem