Sesamknäck

Sesamknäck

1 tim
Ta knäcken på de gamla traditionerna! Byt ut den hackade mandeln mot vita sesamfrön.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet. Koktid 15–30 min. Rör ner sesamfrön och smör.
  • Ställ knäckformar på en skärbräda. Fördela smeten i knäckformarna. Strö ev över lite extra sesamfrön. Låt stelna i kylen minst 2 tim.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Klart!
Video
Bästa knäcktipsen

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Sesamfrön
1 dl
2 msk