Chokladknäck

Chokladknäck

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(127 st)

Kakao i smeten ger knäcken en rolig och god omväxling. Förvara färdig knäck torrt och svalt, men inte i kylen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid 20-35 min. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Tips:

Dubblera inte satsen utan koka i två omgångar istället, då slipper du misslyckas.

Så gör du knäck

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem