Polkagrisknäck

Polkagrisknäck

1 tim
Pepparmint och krossade polkagrisar ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertborden.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/polkagrisknack/

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka på medelvärme 15-30 min utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 124°.
  • Krossa polkagrisarna i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, nästan alla krossade polkagrisar och smör i smeten.
  • Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av de krossade polkagrisarna. Låt stelna. Förvara svalt.
  • Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.
Klart!
Video
Bästa knäcktipsen

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Polkagrisar
1 dl
Pepparmintsarom
4 droppar
Svenskt Smör från Arla®
2 msk