Polkagrisknäck

Polkagrisknäck

Pepparmint och krossade polkagrisar ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertborden.
Betyg (116 st)

Mitt betyg:

Polkagrisknäck

Pepparmint och krossade polkagrisar ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertborden.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 75 st

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme 15-30 min utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 124°. Krossa polkagrisarna i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, nästan alla krossade polkagrisar och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av de krossade polkagrisarna. Låt stelna. Förvara svalt.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

Källa:

Rekommenderade produkter

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.