Polkagrisknäck

Polkagrisknäck

Betyg

(116 st)

Pepparmint och krossade polkagrisar ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertborden.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme 15-30 min utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 124°. Krossa polkagrisarna i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, nästan alla krossade polkagrisar och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av de krossade polkagrisarna. Låt stelna. Förvara svalt.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

Så lyckas du med knäcken

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem