Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Polkagrisknäck
Polkagrisknäck
1 tim
•
Kommentarer
Pepparmint och krossade polkagrisar ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertborden.
Andra liknande recept
Kolasnittar
(408)
1 tim
Knäck
(2366)
1 tim
Klassisk knäck
(730)
60+ min
Nötkolapaj
(117)
20 min
Knäck i mikron
(447)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
Koka på medelvärme 15-30 min utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 124°.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, nästan alla krossade polkagrisar och smör i smeten.
Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av de krossade polkagrisarna. Låt stelna. Förvara svalt.
Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.
Klart!
Tips:
Video
Bästa knäcktipsen
Ingredienser
Arla Ko® Vispgrädde
2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Polkagrisar
1 dl
Pepparmintsarom
4 droppar
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Andra liknande recept
Kolasnittar
(408)
1 tim
Knäck
(2366)
1 tim
Klassisk knäck
(730)
60+ min
Nötkolapaj
(117)
20 min
Knäck i mikron
(447)
Knäckbräck
(49)
45 min
Energibräck
(2)
1 tim
Chokladknäck med pistagenötter
(11)
45 min
Lakritsknäck
(36)
1 tim
Sesamknäck
(6)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum