Polkagrisknäck

1 tim
Polkagrisknäck

Pepparmint och krossade polkagrisar ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertborden.

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Polkagrisar
1 dl
Pepparmintsarom
4 droppar
2 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka på medelvärme 15-30 min utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 124°.
  • Krossa polkagrisarna i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, nästan alla krossade polkagrisar och smör i smeten.
  • Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av de krossade polkagrisarna. Låt stelna. Förvara svalt.
  • Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.
Lägg till recept till tillagad
Polkagrisknäck
Video Bästa knäcktipsen

Vår provkökskock Lotta ger dig alla knepen för att lyckas med julens godaste knäck. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/polkagrisknack/