Knäckbräck

Knäckbräck

Betyg

(112 st)

Koka knäcken extra länge så blir den hård och går att bryta. Inget spill med knäckformar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 80 st

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad gryta. Koka utan lock, rör om då och då. Knäcken är klar när termometern visar 130° eller när smeten håller kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid ca 25 min i en vid gryta eller ca 35 min i en gryta med mindre botten. Dela nötterna i stora bitar. Rör ner nötter och smör i smeten. Häll ut smeten på ett oljat bakplåtspapper. Låt stelna och dela i bitar med en vass kniv. Förvara i kyl.

Så lyckas du med knäcken

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem