Nötkolapaj

Nötkolapaj

60+ min Mellanmål Efterrätt
En seg och knäckig paj efter amerikansk förebild.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/notkolapaj/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen i ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 min.
  • Vispa ägg, socker, sirap, vaniljsocker och salt pösigt. Vispa i smöret.
  • Grovhacka nötterna och lägg dem i pajformen. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min.
  • Servera pajen kall med vispad grädde till.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
2½ dl
100 g
Strösocker
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Fyllning:
Ägg
2
Farinsocker
1½ dl
Sirap
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
3 krm
100 g
Blandade nötter t ex hassel, valnöt eller pinje
3 dl