Lakritsknäck

Lakritsknäck

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Byt ut nötterna i knäcken mot lakrits - annorlunda och jättegott!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 124°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Krossa karamellerna fint i en mortel. Rör ner karamellkross och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

Bästa knäcktipsen

Kocken Lotta ger dig alla knepen för att lyckas med julens godaste knäck. God jul från oss på Arla!

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 35 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag