Lakritsknäck

Lakritsknäck

Betyg

(154 st)

Byt ut nötterna i knäcken mot lakrits - annorlunda och jättegott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 124°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Krossa karamellerna fint i en mortel. Rör ner karamellkross och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

Så lyckas du med knäcken

 

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 35 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem