Solrosknäck

1 tim Efterrätt
Solrosknäck

Mmm! Seg och knaprig knäck på samma gång! Gör många och frys in så du kan ta fram vid väl valda tillfällen.

Ingredienser

Arla Köket® Vispgrädde
2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl
Ströbröd
2 msk
Svenskt Smör från Arla®
2 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad, vid kastrull.
  • Koka utan lock tills smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktiden är ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.
  • Tillsätt solroskärnor, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och förvara i kyl.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Markera receptet som tillagat
Solrosknäck
Video Bästa knäcktipsen

Vår provkökskock Lotta ger dig alla knepen för att lyckas med julens godaste knäck. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/solrosknack/