Solrosknäck

1 tim
Arbetstid: 1 tim
Solrosknäck

Mmm! Seg och knaprig knäck på samma gång! Gör många och frys in så du kan ta fram vid väl valda tillfällen.

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl
Ströbröd
2 msk
2 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad, vid kastrull.
  • Koka utan lock tills smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktiden är ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.
  • Tillsätt solroskärnor, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och förvara i kyl.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

39 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2,1 % 0,2 g
Fett: 38,9 % 1,7 g
Kolhydrater: 59 % 5,6 g
Solrosknäck
Video Bästa knäcktipsen

Vår provkökskock Lotta ger dig alla knepen för att lyckas med julens godaste knäck. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/solrosknack/