Chokladknäck med pistagenötter

Chokladknäck med pistagenötter

1 tim
Pistage ger knäcken lite extra elegans i både färg och smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladknack-med-pistagenotter/

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löst sig.
  • Koka på medelvärme utan lock 20-35 min tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 124°.
  • Hacka pistagenötterna. Tillsätt ¾ av nötterna och smöret.
  • Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av nötterna. Låt stelna.
  • Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Klart!

Använd en liten kanna och spraya med smör-&rapsolja innan smeten hälls i så blir det lätt att fördela smeten i formarna.

Energi:

50 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 2 g

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Kakao
2 msk
Pistagenötter
1 dl
2 msk