Chokladknäck med pistagenötter

Chokladknäck med pistagenötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Pistage ger knäcken lite extra elegans i både färg och smak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här

Gör så här

Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löst sig. Koka på medelvärme utan lock 20-35 min tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 124°. Hacka pistagenötterna. Tillsätt ¾ av pistagenötterna och smör. Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av nötterna. Låt stelna.

Tips:

Häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Använd en liten kanna och spraya med smör-&rapsolja innan smeten hälls i så blir det lätt att fördela smeten i formarna.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 50 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa: