Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Solroskaka med äpple
Solroskaka med äpple
60+ min
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Knapriga solrosfrön och kvarg med smak av vanilj i smeten ger sockerkakan med äpple ett saftigt lyft.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(25699)
Mjuk pepparkaka
(252)
55 min
Kärleksmums
(10190)
Pepparkakor
(101)
45 min
Kokostoppar
(1401)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt kvarg.
Blanda mjöl, bakpulver och 1 dl solrosfrön. Rör ner det i smeten.
Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 ½ liter. Fördela smeten i formen.
Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Tryck ner dem till hälften i smeten. Strö över resterande solrosfrön.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Låt svalna i formen innan den stjälps upp.
Klart!
Ingredienser
Rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
200 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
Arla Köket Kesella® Dreamy dessertkvarg vanilj
250 g
Vetemjöl
4½ dl
Bakpulver
1 tsk
Solroskärnor
1½ dl
Äpple
1
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(25699)
Mjuk pepparkaka
(252)
55 min
Kärleksmums
(10190)
Pepparkakor
(101)
45 min
Kokostoppar
(1401)
45 min
Silviakaka
(1205)
45 min
Sockerkaka
(5619)
45 min
Saftig sockerkaka
(688)
Budget
1 tim
Cornflakeskakor
(15)
60+ min
Banankaka
(2527)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum