Solroskaka med äpple

Solroskaka med äpple

Betyg

(20 st)

Knapriga solrosfrön och kvarg med smak av vanilj i smeten ger sockerkakan med äpple ett saftigt lyft.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt kvarg. Blanda mjöl, bakpulver och 1 dl solrosfrön. Rör ner det i smeten. Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 1/2 liter. Fördela smeten i formen. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Tryck ner dem till hälften i smeten. Strö över resterande solrosfrön. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen innan den stjälps upp.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem