Solrosfisk

40 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Solrosfisk

Knaprig och god fisk under ett smakrikt täcke av bland annat solrosskott.

Ingredienser

Koljafilé
600 g
Lime
rivet skal av 1
Salt
1 tsk
2 dl
Solroskärnor
2 msk

Solrossås:

Soltorkade tomater
4
Solrosskott
1 dl
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över limeskal, ost och solrosfrön.
  • Stek fisken i övre delen av ugnen ca 25 min. Höj ev värmen på slutet så att osten får färg.
  • Hacka tomater och solrosskott, spar några skott till garnering. Blanda med minifraiche och vitlök.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive serveringsförslag

Energi:

445 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 45 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/solrosfisk/