Solbullar
Efterrätt
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Underbara sockerbullar med kardemumma fyllda med en slät vaniljkräm i mitten, precis som en sol. Solbullar är ett måste på sommarens fikastund. De bullar som inte äts upp direkt kan frysas, men innan de får socker på sig.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
5 dl |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
2 dl |
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Vetemjöl, 14-15 dl
|
ca 870 g |
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
|
150 g |
Vaniljkräm:
Arla Ko® Standardmjölk
|
2½ dl |
---|---|
Äggulor
|
3 |
Strösocker
|
¾ dl |
Majsstärkelse
|
½ dl |
Svenskt Smör från Arla®
|
25 g |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Garnering:
Svenskt Smör från Arla®
|
100 g |
---|---|
Strösocker
|
Gör så här
Vaniljkräm:
Gräddning och garnering:
Markera receptet som tillagat
Om du ska frysa bullarna så ska de inte penslas med smör och doppas i socker. Gör det vid servering!
Näringsvärden, per styck
Energi:
215 kcal
Näringsvärden per styck | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Fett: | 7 g |
Kolhydrater: | 32 g |

