Solbullar
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
Underbara sockerbullar med kardemumma fyllda med en slät vaniljkräm i mitten, precis som en sol. Solbullar är ett måste på sommarens fikastund. De bullar som inte äts upp direkt kan frysas, men innan de får socker på sig.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 5 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vetemjöl, 14-15 dl
|
ca 870 g |
| 150 g |
Vaniljkräm:
| 2½ dl | |
|
Äggulor
|
3 |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Majsstärkelse
|
½ dl |
| 25 g | |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Garnering:
| 100 g | |
|
Strösocker
|
Gör så här
Vaniljkräm:
Gräddning och garnering:
Markera receptet som tillagat
Om du ska frysa bullarna så ska de inte penslas med smör och doppas i socker. Gör det vid servering!
Näringsvärden, per st
Energi:
231 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 7,2 % | 4,1 g |
| Fett: | 37,2 % | 9,7 g |
| Kolhydrater: | 55,6 % | 31,6 g |