Hastbullar

Hastbullar

30 min
Fika
Går att frysa
Om du är sugen på bullar men inte hinner vänta på att de ska jäsa är hastbullar något för dig! Dessa bullar tar bara 30 minuter att göra - och köket fylls av den underbara doften av nybakade bullar. Hastbullar är absolut godast när de är alldeles nybakade, så passa på att ta dig ett par varma bullar och njut dem med iskall mjölk - såklart!
https://www.arla.se/recept/hastbullar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljpulver i en bunke.
  • Tärna smöret och rör ner. Nyp ihop tills smöret finfördelats. Blanda ner gräddfil och rör raskt ihop.
  • Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela degen i formarna.
Kardemummasmör:
  • Rör ihop smör, socker och kardemumma med elvisp.
Utbakning:
  • Gör en grop i varje bulle och fyll med kardemummasmöret. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Njut av nybakade hastbullar. Frys in de som inte går åt.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
7 dl
Strösocker
1 dl
Bakpulver
1 msk
Vaniljpulver
1 krm
Salt
1 krm
150 g
3 dl
Kardemummasmör:
50 g
Strösocker
½ dl
Nymortlade kardemummakärnor
1 tsk
Ägg
1
Pärlsocker