Sojagravad oxfilé med smörstekt panko och vitost

6 tim Förrätt
Sojagravad oxfilé med smörstekt panko och vitost

Nyårets festliga filé får asiatisk touch med soja och crunchig panko. Perfekt rätt att förbereda!

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Oxfilé
125 g
Strösocker
2 msk
Japansk soja
2 msk
Salt
1 msk
Färsk timjan
2 kvistar
75 g
Panko
½ dl
Smörgåskrasse
1 ask
1 msk

Gör så här

  • Putsa köttbiten så att den blir jämntjock. Blanda socker, soja, salt och timjan i en plastpåse. Lägg köttet i påsen.
  • Lägg i kylen ca 10 tim. Vänd på köttet några gånger under tiden.
  • Lägg vitosten i frysen.
  • Vid servering, stek panko gyllene i smör och låt rinna av på hushållspapper.
  • Skär köttet i 12 tunna skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa köttet med panko och krasse. Riv över den frusna vitosten.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

57 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/sojagravad-oxfile-med-smorstekt-panko-och-vitost/