Sockerkakstårta med hallon och mango

Sockerkakstårta med hallon och mango

Mellanmål Efterrätt
Toppa en klassisk sockerkaka med lättvispad grädde, mango och hallon. Garnera med färsk mynta och riv över citronskal. Friskt och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sockerkakstarta-med-hallon-och-mango/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
  • Låt sockerkakan kallna under formen.
  • Dela, skala och kärna ur mangon. Skiva mangon med en osthyvel eller mandolin för att få tunna skivor. Dela hallonen på mitten.
  • Vispa grädden och bred på den kalla sockerkakan.
  • Fördela den hyvlade mangon och hallonen på grädden och toppa med myntablad. Riv citronskal över tårtan.
Klart!

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Energi:

210 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 8 g

Ingredienser

100 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Mango
1
Hallon
1 dl
2 dl
Plockad färsk mynta
½ dl
Citron
rivet skal av 1