Sockerkakstårta med hallon och mango

Sockerkakstårta med hallon och mango

Betyg

(0 st)

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt sockerkakan kallna under formen.

Dela, skala och kärna ur mangon. Skiva mangon med en osthyvel eller mandolin för att få tunna skivor. Dela hallonen på mitten. Vispa grädden och bred på den kalla sockerkakan. Fördela den hyvlade mangon och hallonen på grädden och toppa med myntablad. Riv citronskal över tårtan.

Tips:

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem