Chokladtårtbotten

Chokladtårtbotten

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(170 st)

Luftig tärtbotten med kakao i smeten. Dela den i bottnar och fyll med bär, sylt, vaniljkräm, grädde eller vad du är sugen på. Var noga med att låta kakan svalna helt innan du delar den.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Skär bottnen i 3 delar.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 985 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 162 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem