Chokladtårtbotten - Recept | Arla
Chokladtårtbotten

Chokladtårtbotten

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(208 st)

Luftig tärtbotten med kakao i smeten. Dela den i bottnar och fyll med bär, sylt, vaniljkräm, grädde eller vad du är sugen på. Var noga med att låta kakan svalna helt innan du delar den.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör snabbt ihop till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Skär bottnen i 3 delar.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 985 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 162 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: