Sockerkaka med mynta och jordgubbar

Sockerkaka med mynta och jordgubbar

45 min Efterrätt
Sockerkaka är en perfekt bas för att bjuda på en härligt enkel tårta. Toppa sockerkakan med massor av röda jordgubbar och grönt myntasocker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sockerkaka-med-mynta-och-jordgubbar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rör ihop smör-&rapsolja, mynta och socker i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna.
  • Mortla socker och mynta.
  • Vispa grädden och bred den på kakan. Halvera jordgubbarna och lägg dem ovanpå.
  • Strö över myntasocker.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 26 g

Ingredienser

1½ dl
Hackad färsk mynta
3 msk
Strösocker
2½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
½ tsk
Myntasocker
Strösocker
1 msk
Hackad färsk mynta
1 msk
Garnering
2 dl
Jordgubbar
1 liter