Sockerkaka med mynta och jordgubbar

Sockerkaka med mynta och jordgubbar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(63 st)

Sockerkaka är en perfekt bas för att bjuda på en härligt enkel tårta. Toppa sockerkakan med massor av röda jordgubbar och grönt myntasocker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Myntasocker

  • 1 msk strösocker
  • 1 msk hackad färsk mynta

Garnering

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop smör-&rapsolja, mynta och socker i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Mortla socker och mynta. Vispa grädden och bred den på kakan. Halvera jordgubbarna och lägg dem ovanpå. Strö över myntasocker.

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem