Rosa prinsesstårta

Rosa prinsesstårta

6 tim
Buffé Mellanmål Efterrätt
Ljuvlig hembakad prinsesstårta med smak av citron, fläder och hallon. Prinsesstårtan får vackert täcke av härligt rosa marsipan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rosa-prinsesstarta/

Gör så här

Tårtbotten:
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
  • Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp den på galler och låt den kallna. Dela kakan i 3 bottnar.
Fyllningar och garnering:
  • Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält.
  • Vispa ihop ägg och äggulor. Rör ner ägg, 0,5 dl grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen.
  • Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna.
  • Vispa resten av grädden till ett fast skum.
  • Mosa hallon och socker. Blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde.
  • Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Bred resten av grädden över tårtan.
  • Kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan. Jämna till kanterna med en kniv.
  • Garnera med en marsipanros och pudra över florsocker.
Klart!
Energi:

575 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Tårtbotten:
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Fyllning 1:
Citron
rivet skal och saft av ½
50 g
Strösocker
2 dl
Ägg
1
Äggulor
3
Majsstärkelse
3 msk
Konc fläderblomssaft
2 msk
5 dl
Fyllning 2:
Hallon
250 g
Strösocker
3 msk
Garnering:
Rosa marsipan
400 g
Marsipanros
1
Florsocker