Honungskaka med jordgubbar

Honungskaka med jordgubbar

1 tim
Buffé Efterrätt
Går att frysa
Mjuk och god honungskaka som du enkelt kan förvandla till en tårta med hjälp av vispad grädde och jordgubbar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/honungskaka-med-jordgubbar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Smält smöret i en kastrull, rör ner honungen och låt den smälta. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten.
  • Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Täck ev. med folie mot slutet.
  • Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  • Vispa grädden och bred den över kakan. Fyll hålet med jordgubbar och garnera med resten runt om.
Klart!

Kakan kan gräddas i förväg.

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
75 g
Honung
1 dl
Citron
rivet skal av ½
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Garnering:
2½ dl
Jordgubbar
1 liter