Sockerkaka med mango och syrad grädde

Sockerkaka med mango och syrad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.

Dela, skala och kärna ur mangon. Mixa hälften av mangon och tärna resten. Vänd ner tärningarna i den mixade mangon.

Vispa den syrade grädden och smaksätt med vaniljsocker. Skiva sockerkakan. Servera mango och syrad grädde med sockerkaksskivorna.

Tips:

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem