Morotskaka med saffran

Morotskaka med saffran

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

Morotskaka blir jättegott med saffran i smeten. Här med en enkel, fräsch och jättegod topping på en kaka som håller sig saftig länge.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Topping:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv morötterna. Rör ner det och apelsinskalet i smeten. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Bred kvarg över kakan och låt den stå i kylen till serveringen. Sikta över kanel.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag