Morotskaka med saffran

Morotskaka med saffran

60+ min Mellanmål Efterrätt
Morotskaka blir jättegott med saffran i smeten. Här med en enkel, fräsch och jättegod topping på en kaka som håller sig saftig länge.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotskaka-med-saffran/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skala och finriv morötterna.
  • Rör smör, socker och saffran poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner morötter och apelsinskalet i smeten.
  • Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  • Låt kakan kallna. Bred kvarg över kakan och låt den stå i kylen till serveringen. Sikta över kanel.
Klart!

Ingredienser

Morot
250 g
100 g
Strösocker
2½ dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Ägg
3
Apelsin
rivet skal av ½
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Topping:
1½ dl
Malen kanel
1 tsk