Sockerkaka med mango och syrad grädde

Fika Mellanmål
Frysbar
Sockerkaka med mango och syrad grädde

En klassisk sockerkaka med söt mango och syrlig grädde. En fin kombination som är lätt att göra. Vispa den syrade grädden och smaksätt med vaniljsocker. Skiva sockerkakan. Servera mango och syrad grädde med sockerkaksskivorna.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

100 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Mango
2
2 dl
Vaniljsocker
½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och mjölkblandningen.
  • Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
  • Dela, skala och kärna ur mangon.
  • Mixa hälften av mangon och tärna resten.
  • Vänd ner tärningarna i den mixade mangon.
  • Vispa den syrade grädden och smaksätt med vaniljsocker. Skiva sockerkakan.
  • Servera mango och syrad grädde med sockerkaksskivorna.
Markera receptet som tillagat

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Näringsvärden, per bit

Energi:

326 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5,2 % 4,2 g
Fett: 44 % 16,2 g
Kolhydrater: 50,8 % 40,7 g
https://www.arla.se/recept/sockerkaka-med-mango-och-syrad-gradde/