Sockerfri blåbärsmarmelad med chia
En frisk och bärig blåbärsmarmelad helt utan tillsatt socker, perfekt till frukostmackan, yoghurt eller som fyllning i bakverk. Chiafrön gör marmeladen naturligt tjock och ger en härlig textur. Använd svenska blåbär i marmeladen. De vilda blåbären är mörkblå rakt igenom och innehåller flera gånger mer antioxidanter än de odlade. Resultatet blir en rikare färg, friskare smak och ett mer naturligt val.
Ingredienser
|
Svenska blåbär, frysta eller färska
|
500 g |
|---|---|
|
Vaniljpulver
|
2 krm |
|
Kardemummakärnor, nymortlade
|
2 krm |
|
Chiafrön
|
3 msk |
Gör så här
Sterilisera burkarna: Lägg burkarna i en stor kastrull. Fyll kastrullen med vatten så att burkarna täcks helt. Koka upp vattnet och låt burkarna koka 10–15 min. Använd tång eller grytlappar för att försiktigt ta upp burkarna ur vattnet. Låt burkarna rinna av upp och ner på en ren handduk tills de ska fyllas.
Du kan frysa in marmeladen, så håller den längre.
Näringsvärden, per dl
Energi:
75 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,7 g |
| Protein: | 10,8 % | 2 g |
| Fett: | 38,9 % | 3,3 g |
| Kolhydrater: | 50,3 % | 9,3 g |