Socca på pumpa med lagrad ost och svamp
1 tim 30 min
Förrätt
•
&format=webp)
Socca är en sydfransk pannkaka gjord på kikärtsmjöl. Denna socca är även smaksatt med rostad pumpa för extra mustig smak. Pannkakan toppas med höstens svamp, rostade pumpakärnor, ädelost och aioli. En avancerad, men underbar rätt, skapad av Michael Andersson, Årets kock 2024.
Ingredienser
Pumpapuré:
Butternutpumpa
|
1 |
---|---|
100 g | |
Hel spiskummin
|
1 tsk |
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
Salt
|
Socca:
Kikärtsmjöl
|
1⅕ dl |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
½ |
Majsstärkelse
|
½ tsk |
Salt
|
½ tsk |
Vatten
|
½ dl |
Olivolja
|
1 msk |
Aioli:
Vitlöksklyfta
|
1 |
---|---|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Ägg
|
1 |
Rapsolja
|
ca 3 dl |
Svamp:
Blandad svamp
|
250 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Rapsolja
|
2 msk |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Topping:
Hallands siren ost, eller Svecia
|
50 g |
---|---|
Rostade pumpakärnor
|
3 msk |
Smörgåskrasse
|
1 ask |
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
Ätbara blommor, gärna torkade
|
Gör så här
Pumpapuré:
Socca:
Aioli:
Svamp:
Montering:
Frys in den pumpapurén som blir över.

