Snickerskaka

Snickerskaka

60+ min
Favoritgodis med jordnötter och choklad som härlig kaka! Snickerskakor är goda till fikat och givna på gottebordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Bryn smöret, dra från värmen och låt svalna.
  • Smält jordnötssmöret i en kastrull på låg värme, tillsätt sirap, socker och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
  • Häll i det brynta smöret och rör ner cornflakes. Häll smeten i en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
  • Smält chokladen och ringla över kakan. Ställ in i kyl och låt stelna minst 1 tim. Skär i fyrkanter.
Klart!
Energi:

151 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 7 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

50 g
Jordnötssmör
250 g
Sirap
2 dl
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Cornflakes
10 dl
Choklad, ljus eller mörk
250 g