Snickerskaka

Snickerskaka

Betyg

(162 st)

Favoritgodis med jordnötter och choklad som härlig kaka! Snickerskakor är goda till fikat och givna på gottebordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 35 bitar

  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 250 g jordnötssmör
  • 2 dl sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 10 dl cornflakes
  • 250 g choklad, ljus eller mörk

Gör så här:

Gör så här:

Bryn smöret, dra från värmen och låt svalna. Smält jordnötssmöret i en kastrull på låg värme, tillsätt sirap, socker och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Häll i det brynta smöret och rör ner cornflakes. Häll smeten i en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Smält chokladen och ringla över kakan. Ställ in i kyl och låt stelna minst 1 tim. Skär i fyrkanter.

Brynt smör - en riktig smakförhöjare!

 

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 151 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem