Snabbrimmad röding med jordärtskocka
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Rimmad röding får här sällskap av buljongkokta jordärtskockor och en härlig getostkräm. En smakrik och uppskattad fiskrätt att bjuda gästerna på.
Ingredienser
Röding:
|
Rödingfiléer
|
4 |
|---|---|
|
Havssalt
|
1 dl |
|
Vatten
|
1 liter |
Jordärtskockor:
|
Jordärtskocka
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Morot
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Blekselleri
|
1 stjälk |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Korianderfrön
|
1 tsk |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
½ dl |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Färsk timjan
|
10 kvistar |
|
Färsk rosmarin
|
1 kvist |
|
Grönsaksbuljong
|
½ liter |
Getostkräm
|
Falbygdens® Getost
|
50 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Honung
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
851 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 31,6 % | 66,2 g |
| Fett: | 55,3 % | 53,2 g |
| Kolhydrater: | 9,1 % | 19 g |