Snabba smörbullar med vanilj

Snabba smörbullar med vanilj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(108 st)

Imponera på vännerna med ljumma, lyxiga smörbullar som du lätt svänger ihop.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • 500 g mix för vetebröd

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Tillred och jäs degen enligt anvisning på förpackningen. Rulla ut till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skär smöret i 20 små kuber. Blanda strösocker, vaniljsocker och citronskal. Gör ett hål med fingret rakt ner i bullarna och tryck ner smöret. Låt jäsa 10 min. Pensla med ägg och strö över sockerblandningen. Grädda i mitten av ugnen 7 – 9 min. Låt bullarna kallna under bakduk.

Tips:

Mix för vetedeg kan bytas ut mot en 0,5 sats vetedeg.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa: