Snabba citronfisken

15 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Snabba citronfisken

Koka fisken direkt i såsen - enkelt och bekvämt! Citronfisk är en favorit på middagsborden!

Ingredienser

Sejfilé eller hoki
600 g
5 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Strösocker
2 tsk
Hackad färsk dill
1 dl

Gör så här

  • Häll såsen i en traktörpanna. Rör i citronsaft, socker och dill. Låt såsen koka upp.
  • Skär fisken i portionsbitar och lägg ner i såsen. Låt fisken sjuda under lock på svag värme ca 5 min.
  • Strö över citronskal och garnera med lite fräsch dill. Servera med kokt potatis, grönsaker och bröd.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör

Energi:

252 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/snabba-citronfisken/