Viltgryta

2 tim
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Viltgryta

Till grytor passar det bra med framdelskött som högrev, bog och bringa. Låt puttra – länge!

Ingredienser

Grytbitar älgkött eller nötkött
1⅕ kg
Gula lökar
3
4 dl
Rödvin
3 dl
Vilt- och kantarellfond
1 dl
Vinbärsgelé
1 dl
Enbär
20
Torkad timjan
2 tsk
Kinesisk soja
2 tsk
Majsstärkelse
1 msk

Gör så här

  • Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en stekgryta.
  • Tillsätt crème fraiche, vin, fond, gelé, enbär, timjan och soja. Låt koka under lock ca 1 ½ tim.
  • Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

401 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,9 g
Protein: 37,8 % 37,3 g
Fett: 39,3 % 17,8 g
Kolhydrater: 15,7 % 15,5 g
https://www.arla.se/recept/viltgryta/