Snabb cacio e pepe

Snabb cacio e pepe

30 min
Huvudrätt
Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska. Det är en riktig smaksensation trots de få ingredienserna.
https://www.arla.se/recept/snabb-cacio-e-pepe/

Gör så här

Cacio e pepe:
  • Sätt på en kastrull med pastavatten.
  • Finriv osten. Rosta pepparkornen i en het torr stekpanna 1-2 min. Mortla pepparn. Skala och finhacka vitlöken.
  • Lägg ner pastan och koka den al dente i det kokande vattnet.
  • Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt peppar, vitlök och citronsaft. Fräs 1-2 min. Ta ca 2 dl vatten från pastakoket och rör ner i kastrullen i omgångar.
  • Lyft upp pastan och vänd ner den i såsen. Låt allt koka ihop under omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten.
  • Smaka av med salt och servera direkt.
Klart!

I den här rätten vill man ha ut så mycket stärkelse som möjligt från pastan i pastavattnet. Koka därför pastan i så lite vatten som möjligt, så det täcker pastan.

Energi:

621 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Cacio e pepe:
Parmesanost eller pecorino
150 g
Svartpepparkorn
½ msk
Vitlöksklyfta
1
50 g
Citronsaft
2 msk
Vatten, från pastakoket
2 dl
Salt
Spaghetti
4 port