Snabb cacio e pepe
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska. Det är en riktig smaksensation trots de få ingredienserna.
Ingredienser
Cacio e pepe:
|
Parmesanost eller pecorino
|
150 g |
|---|---|
|
Svartpepparkorn
|
½ msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 50 g | |
|
Citronsaft
|
2 msk |
|
Vatten, från pastakoket
|
2 dl |
|
Salt
|
|
Spaghetti
|
4 port |
|---|
Gör så här
Cacio e pepe:
Markera receptet som tillagat
I den här rätten vill man ha ut så mycket stärkelse som möjligt från pastan i pastavattnet. Koka därför pastan i så lite vatten som möjligt, så det täcker pastan.
Näringsvärden, per port
Energi:
513 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 17,9 % | 22,6 g |
| Fett: | 38,4 % | 22,3 g |
| Kolhydrater: | 43,7 % | 55,1 g |