Snabb butterkaka

Snabb butterkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

50 min

Vilken dröm att baka bullar utan att behöva göra degen! Med det här receptet blir det möjligt i form av en butterkaka med smak av vanilj och kardemumma.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en sockerkaksform.
  2. Rulla ut degen. Rör ihop smör, socker och 1 msk kardemumma. Bred blandningen på degen. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta jämnstora bitar.
  3. Ställ dem i formen och gör djupa gropar i varje bulle. Klicka i kvarg. Strö över resten av kardemumman.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt svalna lite innan servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa: