Snabb butterkaka

Snabb butterkaka

50 min
Vilken dröm att baka bullar utan att behöva göra degen! Med det här receptet blir det möjligt i form av en butterkaka med smak av vanilj och kardemumma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°. Smörj en sockerkaksform.
  • Rulla ut degen. Rör ihop smör, socker och 1 msk kardemumma. Bred blandningen på degen. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta jämnstora bitar.
  • Ställ dem i formen och gör djupa gropar i varje bulle. Klicka i kvarg. Strö över resten av kardemumman.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt svalna lite innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

350 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 11 g

Ingredienser