Smulpaj med skinka och broccoli

1 tim 20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Frysbar
Smulpaj med skinka och broccoli

Gör en enkel smulpaj med smak av skinka, ost och broccoli.

Ingredienser

Rökt skinka
150 g
Broccoli
400 g

Smuldeg:

Vetemjöl
2 dl
50 g
Vatten
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär skinkan i tärningar. Dela broccolin i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten.
  • Låt rinna av och lägg den sedan i en smord pajform, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar.
  • Fördela den tärnade skinkan över broccolin och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.
  • Strö degen över pajen och grädda ytterligare 20 min.
Markera receptet som tillagat

Rökt skinka kan bytas ut mot bog eller kassler.

Näringsvärden, per port

Energi:

522 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,1 g
Protein: 22,9 % 29,4 g
Fett: 54,9 % 32,4 g
Kolhydrater: 22,2 % 28,5 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-skinka-och-broccoli/