Kladdig rabarberpaj

Kladdig rabarberpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(106 st)

Härlig rabarberpaj med kaneldoftande fyllning. Pajen blir som godast om den känns lite kladdig när man tar ut den ur ugnen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Deg:

Fyllning:

  • 300 g rabarber
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Tips:

Ta tunt skivade äpplen istället för rabarber.

Skriv ut

Källa: