Kladdig rabarberpaj

Kladdig rabarberpaj

50 min Efterrätt
Detta är en lättlagad och himmelskt god rabarberpaj med frasigt pajskal och krämig fyllning. Pajen blir som godast om den känns lite kladdig när man tar ut den ur ugnen. Vispgrädde och rabarber är en suverän smakkombination!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och rör ihop med mjölblandningen till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  • Skär rabarbern i 1 cm skivor. Blanda socker och mjöl och vänd runt med rabarbern.
  • Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min.
Klart!
Tips:

Ta tunt skivade äpplen istället för rabarber.

Energi:

313 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Deg:
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
½ tsk
Strösocker
2 msk
100 g
Fyllning:
Rabarber
300 g
Strösocker
¾ dl
Vetemjöl
1 msk
2 dl