Rabarber- och jordgubbspaj
•
Sommarens bästa smaker - jordgubbar och rabarber! Här är ett underbart gott recept på rabarber- och jordgubbspaj. En smulpaj som är både läcker och superenkel att göra till sommarbuffén. Med havregryn i degen blir det extra knaprigt och gott. Servera rabarber- och jordgubbspajen med vaniljsås.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|---|---|
|
Havregryn
|
2½ dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
| 150 g |
Fyllning:
|
Rabarber
|
400 g |
|---|---|
|
Jordgubbar, ca 250 g
|
½ liter |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
Till servering:
| 5 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
570 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g |
| Protein: | 4,8 % | 6,8 g |
| Fett: | 47,5 % | 30,6 g |
| Kolhydrater: | 47,7 % | 66,9 g |