Hallonpaj med kvarg

40 min
Arbetstid: 20 min
Frysbar
Hallonpaj med kvarg

Smulpaj med kvarg, vanilj och hallon passar på vilket sommarkalas som helst. Baka gärna pajen dagen inann den ska ätas!

Ingredienser

Smuldeg:

125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
1¼ dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk

Kvargfyllning:

250 g
Strösocker
1 dl
Ägg
1
Vaniljsocker
1 tsk
Hallon
200 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Hacka samman ingredienserna till smuldegen. Blanda ihop alla ingredienser till kvargfyllningen.
  • Lägg hälften av smuldegen i formen.
  • Klicka på kvargfyllningen och strö på ⅔ av hallonen. Toppa med resten av smuldegen.
  • Baka i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Servera med resten av hallonen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

242 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,9 % 4,1 g
Fett: 41,7 % 11,4 g
Kolhydrater: 51,4 % 30,6 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-kvarg-och-hallon/