Lime- och hallonpaj

Lime- och hallonpaj

Betyg

(121 st)

Har du mycket hallon hemma? Lägg dem i denna paj som från början är en klassisk key lime pie.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min. Mixa hallonen till puré. Riv skalet av en lime. Pressa saften ur alla tre. Vispa äggulorna till en ljus och porös smet. Tillsätt kondenserad mjölk, limesaft och limeskal. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Bred ut 1 dl av hallonpurén i ett tunt lager i botten på pajen. Häll försiktigt över fyllningen och grädda i ytterligare 15 min. Låt pajen svalna och ställ sedan i kyl minst 3 tim. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner florsocker och resten av hallonpurén. Bred ut grädden över pajen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem