Hallonpaj med mandelmassa

Hallonpaj med mandelmassa

1 tim Efterrätt
Vacker paj med smakkompisarna hallon och mandel. Servera ljummen med lättvispad vaniljvisp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonpaj-med-mandelmassa/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulor, florsocker och salt.
  • Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Sänk ugnsvärmen till 200°.
  • Riv mandelmassan och blanda med rivet skal och saft av citron.
  • Smält smöret och låt svalna. Rör i smör, ägg och socker i mandelmassan. Häll ner fyllningen i pajskalet och lägg på hallonen.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Vispa vaniljvispen och servera till.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Äggulor
2
Florsocker
½ dl
Salt
1 krm
Fyllning:
Mandelmassa
100 g
Citron
rivet skal och saft av 1
50 g
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Hallon
225 g