Hallonpaj med mandelmassa

Hallonpaj med mandelmassa

Betyg

(61 st)

Vacker paj med smakkompisarna hallon och mandel. Servera ljummen med lättvispad vaniljvisp.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulor, florsocker och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Låt vila minst 30 min i kyl. Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Riv mandelmassan och blanda med rivet skal och saft av citron. Smält smöret och låt svalna. Rör i smör, ägg och socker i mandelmassan. Häll ner fyllningen i pajskalet och lägg på hallonen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Vispa vaniljvispen och servera till.

Näringsvärden, per bit inkl vaniljvisp

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem