Chokladpaj med hallon

Chokladpaj med hallon

50 min Efterrätt
Denna chokladpaj är läckert sötsyrlig. Det förgräddade pajskalet fylls med en kräm på mörk choklad och yoghurt. Den toppas med färska hallon och florsocker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladpaj-med-hallon/

Gör så här

  • Mixa kexen till smulor. Smält smöret. Blanda ihop till en smulig deg.
  • Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant. Ställ formen i kyl minst 30 min.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Tillsätt yoghurten, rör till en slät kräm.
  • Klicka ner krämen i formen. Toppa med hallon och pudra ev över florsocker.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Botten:
Digestivekex
12
75 g
Fyllning:
Mörk choklad
150 g
2½ dl
Topping:
Hallon
200 g
Florsocker