Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpapaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(711 st)

Paj med pumpa, eller pumpkin pie på engelska, serveras enligt amerikansk tradition på halloween. Jättegod paj som till smaken påminner om pepparkaka.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

  • 4 dl grovhackad pumpa t ex butternut eller muscat
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 40%

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen.
  4. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag