Smörstekt rabarber - Recept | Arla
Smörstekt rabarber

Smörstekt rabarber

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(194 st)

Rabarber till efterrätt på ett suveränt enkelt och gott vis. Stek rabarber i smör som lyfter fram den sötsyrliga smaken och servera med glass eller grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

  1. Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden. Stek dem i smör i en panna 2 min.
  2. Strö över socker och kardemumma och stek ca 2 min tills sockret börjar bli ljusbrunt. Låt svalna lite.
  3. Vispa grädden lätt och servera till.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa: