Smörstekt hummer med chili och ingefära
20 min
Förrätt
•
Kokt hummer är gott, men råstekt hummer är ännu godare. Särskilt med ett smakrikt chili- och ingefärssmör som skedas över vid servering. Skeda även smöret över hummerstjärtarna under stekningen, så får de ännu mer smak.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Trä ett grillspett genom hummerstjärtarna för att hålla dem raka under kokning och stekning.
Energi:
245 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 1 g |
Fett: | 22 g |
Ingredienser
Råa hummerstjärtar med skal
|
4 |
---|---|
100 g | |
Röd chili
|
1 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|