Smörstekt hummer med chili och ingefära

Smörstekt hummer med chili och ingefära

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Kokt hummer är gott, men råstekt hummer är ännu godare. Särskilt med ett smakrikt chili- och ingefärssmör som skedas över vid servering. Skeda även smöret över hummerstjärtarna under stekningen, så får de ännu mer smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 råa hummerstjärtar med skal
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 röd chili
  • 50 g färsk ingefära
  • 10 kvistar färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i hummerstjärtarna ett par sekunder, då blir det lättare att skala dem. Skala hummerstjärtarna. Dela och kärna ur chilin. Skala ingefära och vitlök. Skär allt i små bitar. Stek hummerstjärtarna gyllene tillsammans med kryddorna i smör i en stekpanna, ca 5 min. Ta upp hummerstjärtarna och låt vila någon min på en skärbräda. Skär dem i ca 1 cm stora bitar och skeda över smöret från stekpannan. Tips: Trä ett grillspett genom hummerstjärtarna för att hålla dem raka under kokning och stekning.

Näringsvärden, per

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem