&w=1680&h=750&scale=both&ak=c9454149&hm=b174a9a1)
Smörstekt hummer med chili och ingefära
Kokt hummer är gott, men råstekt hummer är ännu godare. Särskilt med ett smakrikt chili- och ingefärssmör som skedas över vid servering. Skeda även smöret över hummerstjärtarna under stekningen, så får de ännu mer smak.
Ingredienser
- 4 råa hummerstjärtar med skal
-
100 g Arla® Svenskt Smör
- 1 röd chili
- 50 g färsk ingefära
- 10 kvistar färsk timjan
- 1 vitlöksklyfta
- salt
Gör så här
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i hummerstjärtarna ett par sekunder, då blir det lättare att skala dem. Skala hummerstjärtarna. Dela och kärna ur chilin. Skala ingefära och vitlök. Skär allt i små bitar. Stek hummerstjärtarna gyllene tillsammans med kryddorna i smör i en stekpanna, ca 5 min. Ta upp hummerstjärtarna och låt vila någon min på en skärbräda. Skär dem i ca 1 cm stora bitar och skeda över smöret från stekpannan. Tips: Trä ett grillspett genom hummerstjärtarna för att hålla dem raka under kokning och stekning.
Näringsvärden, per
- Energi: 245 kcal
- Protein: 13 g
- Kolhydrater: 1 g
- Fett: 22 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut