Smörstekt hummer med chili och ingefära
20 min
Förrätt
•
&format=webp)
Kokt hummer är gott, men råstekt hummer är ännu godare. Särskilt med ett smakrikt chili- och ingefärssmör som skedas över vid servering. Skeda även smöret över hummerstjärtarna under stekningen, så får de ännu mer smak.
Ingredienser
Råa hummerstjärtar med skal
|
4 |
---|---|
100 g | |
Röd chili
|
1 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
Gör så här
Trä ett grillspett genom hummerstjärtarna för att hålla dem raka under kokning och stekning.
Näringsvärden
Energi:
245 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 1 g |
Fett: | 22 g |

