Smörstekt hummer med chili och ingefära
                                
                                     20 min
                                
                                    Förrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Kokt hummer är gott, men råstekt hummer är ännu godare. Särskilt med ett smakrikt chili- och ingefärssmör som skedas över vid servering. Skeda även smöret över hummerstjärtarna under stekningen, så får de ännu mer smak.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Råa hummerstjärtar med skal
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Röd chili
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Färsk ingefära
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 10 kvistar | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Trä ett grillspett genom hummerstjärtarna för att hålla dem raka under kokning och stekning.
Näringsvärden, per port
Energi:
317 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g | 
| Protein: | 33,1 % | 25,8 g | 
| Fett: | 65,2 % | 23,4 g | 
| Kolhydrater: | 1,7 % | 1,3 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    