Smörstekt hummer med chili och ingefära
20 min
Förrätt
•
Kokt hummer är gott, men råstekt hummer är ännu godare. Särskilt med ett smakrikt chili- och ingefärssmör som skedas över vid servering. Skeda även smöret över hummerstjärtarna under stekningen, så får de ännu mer smak.
Ingredienser
|
Råa hummerstjärtar med skal
|
4 |
|---|---|
| 100 g | |
|
Röd chili
|
1 |
|
Färsk ingefära
|
50 g |
|
Färsk timjan
|
10 kvistar |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Trä ett grillspett genom hummerstjärtarna för att hålla dem raka under kokning och stekning.
Näringsvärden, per port
Energi:
317 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 33,1 % | 25,8 g |
| Fett: | 65,2 % | 23,4 g |
| Kolhydrater: | 1,7 % | 1,3 g |