Smörstekt havsabborre

1 tim 30 min Huvudrätt
Smörstekt havsabborre

En läcker rätt med lyxig havsabborre. Smöret lyfter smakerna på denna delikata fisk. Vi tillagar den med chili, haricot verts och salladslök. Enkelt och lyxigt!

Ingredienser

Filéer av havs- abborrar
4
Flingsalt
1 msk
Röd chili
1
Salladslök
1 knippe
Färsk haricots verts
200 g
50 g
Salt och svartpeppar

Till servering:

Delikatesspotatis
900 g

Gör så här

  • Lägg havsabborren på en tallrik med skinnsida ner. Strö över flingsaltet och låt stå 1 timme i kylen.
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Strimla chili och salladslök. Skär haricots verts i 2-cm bitar.
  • Ta ut havsabborrefiléerna ur kylen. Skär 3 snitt i skinnsidan på varje filé med en vass kniv.
  • Smält smöret i en stekpanna tills det är gyllene.
  • Lägg ner havsabborren med skinnsidan nedåt. Tryck till lite lätt så hela skinnsidan är i kontakt med pannan.
  • Tillsätt chili och haricot verts. Fräs 3-4 min.
  • Vänd fisken och tillsätt vårlök. Salta och peppra. Stek i ytterligare 1-2 min.
  • Servera smörstekt havsabbore med kokt potatis.
Klart!
https://www.arla.se/recept/smorstekt-havsabborre/