Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

En lyxig pytt i panna med kräftstjärtar och kantareller är underbar till färska, stekta abborrfiléer. Servera med en klick av den fräscha såsen - och njut!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pytt:

  • 1 liter färska kantareller
  • 320 g kräftstjärtar
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad färsk gräslök

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Skär svampen i mindre bitar och stek den i smör i en stekpanna. Rör i kräftstjärtarna utan spad, salt, peppar och gräslök. Dra pannan från värmen. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med pytten, såsen och kokt färskpotatis.

Näringsvärden, per port inkl serveringsförslag

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 51 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag