Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

45 min Huvudrätt
En lyxig pytt i panna med kräftstjärtar och kantareller är underbar till färska, stekta abborrfiléer. Servera med en klick av den fräscha såsen - och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Dela svampen i mindre bitar och stek den i smör i en stekpanna. Rör i kräftstjärtarna utan spad, salt, peppar och gräslök. Dra pannan från värmen.
  • Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek den i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Servera med pytten, såsen och kokt färskpotatis.
Klart!
Energi:

510 kcal

Protein: 51 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Byxade abborrfiléer
600 g
Rågmjöl
½ dl
Salt
1 tsk
Pytt:
Färska kantareller
1 liter
Kräftstjärtar
320 g
Salt
2 krm
Peppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
1 dl
Sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
1 krm
Peppar
1 krm