Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

En lyxig pytt i panna med kräftstjärtar och kantareller är underbar till färska, stekta abborrfiléer. Servera med en klick av den fräscha såsen - och njut!

Ingredienser

Byxade abborrfiléer
600 g
Rågmjöl
½ dl
Salt
1 tsk

Pytt:

Färska kantareller
1 liter
Kräftstjärtar
320 g
Salt
2 krm
Peppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
1 dl

Sås:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
1 krm
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Dela svampen i mindre bitar och stek den i smör i en stekpanna. Rör i kräftstjärtarna utan spad, salt, peppar och gräslök. Dra pannan från värmen.
  • Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek den i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Servera med pytten, såsen och kokt färskpotatis.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl serveringsförslag

Energi:

510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 51 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/byxad-abborre-med-kraft--och-kantarellpytt/